El projecte Cap Amunt dona la Benvinguda als bancs de bricolatge

 

Aquests bancs de treball estan fets per alumnes del PTT Tortosa de Fabricació Mecànica al taller de l´Institut de l´Ebre per al projecte solidari destinat a tenir un espai preparat per facilitar petits arrenjaments bàsics a algunes llars del barri de Santa Clara i del Rastre.

 

El 30 de juliol, a les 13h, va tenir lloc l´acte de la benvinguda dels 2 bancs de treball solidaris que des de l´Entitat Grup d´Esplai Blanquerna es va sol·licitar al programa PFI-PTT Tortosa que va iniciar-se el 1998, en un conveni de col·laboració entre el Departament d´Educació de la Generalitat l´Ajuntament de Tortosa i fins ara l´han cursat més de 600 alumnes de més de 16 anys sense el graduat de l´ESO; els alumnes estudien auxiliar de fabricació mecànica i a més hi ha un altra especialitat d`auxiliar d´hoteleria.

Els 2 bancs, de metall i fusta, s´han pogut construir pels alumnes del grup de mecanització del PFI-PTT Tortosa, gràcies a la col·laboració de l´Institut Ebre, la Generalitat i l´Ajuntament de Tortosa. Tambè s´ha comptat amb el suport de les empreses Tableros Cado i Hierros Domingo, que han cedit els materials.

Cap Amunt és una iniciativa del Grup Esplai Blanquerna que amb la creació d´un taller al barri de Santa Clara, vol ajudar a empoderar les famílies que viuen al nucli antic de Tortosa, on els habitatges sovint estan en mal estat.

Segons paraules de Margarita Wessels, dinamitzadora del programa Cap Amunt, , es preveu donar formació i suport en arranjaments bàsics a la llar amb la idea que, amb accions relativament senzilles, es poden aconseguir grans resultats.

Aquestes accions, a banda de donar autonomia i estalviar diners, milloraran l´autoestima dels participants i podran ajudar-les a sortir d´una situació d´exclusió social/laboral.

S´ha començat a col·laborar amb altres entitats socials, fent petits arranjaments a cases de persones grans i vulnerables, i al taller també s`acullen altres activitats organitzades des de
l´entitat, per exemple un curs que es va fer els curs passat de reparació de bicicletes, per a joves.

Per falta de recursos el projecte Cap Amunt encara es troba en una fase inicial, però gràcies al suport del Consell Comarcal del Baix Ebre s´han pogut comprar unes eines bàsiques i ara, gràcies al PTT Tortosa, el taller compta amb dos bancs de bricolatge meravellosos.

Avançarem pas a pas, i sempre… Cap Amunt!!
X